Moja druga nominacja

Hej. Chciał bym Ci wręczyć wyróżnienie Liebster Blog Awards za Twoją wspaniałą wykonaną pracę na blogu. Po więcej informacji zapraszam do siebie :

http://ksiakucharska.crazylife.pl/nominacje/liebster-blog-award/
 tak napisał do mnie autor bloga Książka Kucharska..Online – Dla kucharzy nie pełniących służby. . ! Dziękuję za to wyróżnienie. To drugie dla mojego bloga.

Zajrzałem do Książki Kucharskiej.. Online i polecam ją tym, którzy szukają konkretnych przepisów na różne okazje i z różnych produktów.

Wyróżnienie Liebster Blog Award otrzymywane jest od innego blogera w ramach uznania za “dobrze wykonaną robotę”. Osoba z wyróżnionego bloga odpowiada na 11 pytań zadanych przez osobę, która blog wyróżniła. Następnie również wyróżnia 11 osób (informuje je o tym wyróżnieniu) i zadaje 11 pytań. Nie wolno nominować bloga, z którego otrzymało się wyróżnienie.

Oto pytania, które przygotował dla nie ~Ruku

  1. Wypad z znajomymi czy odpoczynek na kanapie? To wszystko zależy od chwili, chociaż w najbliższym czasie będę mógł oficjalnie poinformować o ciekawej inicjatywie, której jestem pomysłodawcą i współorganizatorem, a będzie się wiązać z wspomnianymi w pytaniu wypadami.
  2. Kto Cię wspiera w twoich decyzjach? Moja kochana Ela.
  3. Frugo Czy Roko ? Zdecydowanie Frugo za zawartość w butelce, nie zawsze najważniejszy jest brak konserwantów, za opakowanie szklane i za to co najistotniejsze – smak.
  4. Co daje ci Blogowanie? Realizacji moich pasji związanych z gastronomią i kulinariami oraz powrót do tego co robiłem przez lata – dziennikarstwa oraz oddech od tego co robię dzisiaj, czyli prowadzenia firmy PR.
  5. Twoje hobby? Nie mam na nie już czasu na jakieś zbieractwo czy tworzenie kolekcji. Jest nim na pewno wszystko to co skupia się wokół tego o czym piszę na moim blogu.
  6. Inspiracje czerpiesz z ? Zawsze z życia z tego co widziałem i przeżyłem osobiście, a nie z tego co tylko usłyszałem.
  7. To co lubisz w sobie? Nigdy się nie zastanawiałem nad tym, może to że nie cenie bylejakości
  8. Deska czy rolki? Nie te lata by lubić taki sprzęt, ale z przymrużeniem oka byłaby to deska, bo jakby co to można na niej też usiąść, a i stolik pod kanapkę i picie się skleci.
  9. Przyrządzenie obiadu samemu czy restauracja? To niedobre pytanie. Lubię przyrządzać obiad w domu, lubię jak moja Ela pichci, ale kochamy też wyjścia do restauracji. To różne bajki.
  10. Uwielbiam w swoich znajomych … Troszkę odpowiem inaczej na to pytanie. Chcę tylko jednego, żeby mieli tylko czyste intencje.
  11. Jak bym umiał zmieniać czas zmienił bym …? Nic bym nie zmieniał, bo to co dla mnie byłoby dobre mogło by stać się niedobre dla innych. Za bardzo nasze losy są związane.
Moje nominacje przyznaję następującym blogom:
  1. daniazklasa.blog.onet.pl
  2. domnaogrodowej.blogspot.com
  3. zaobserwowane.blog.pl
  4. moje-slow-life.blog.pl
  5. lasotka.blog.pl
  6. zielonamalpa.blog.pl
  7. fabulous-christmas.blogspot.com
  8. soap-jam.blog.pl
  9. marszewskakolonia.blogspot.com
  10. aleksandraseghi.com
  11. aumjoga.blogspot.co.uk
A oto moje pytania dla Was
  1. Nigdy bym nie zjadł/a…
  2. Co rozumiesz pod określeniem respect for food…
  3. Jaka potrawa wbiła się w Twoją pamięć?
  4. Czy pamiętasz danie, które przygotowałeś/łaś samodzielnie?
  5. Gdybyś mógł/mogła wybierać w kuchni i w życiu to: nowoczesność czy tradycja, prostota czy fusion?
  6. Czy jadłaś/jadłeś kiedyś wężymorda?
  7. Która przyprawa jest najbliższa Twemu podniebieniu.
  8. 5 produktów, które zabrałbyś/zabrałabyś na bezludną wyspę.
  9. Twój kulinarny idol
  10. Czy według Ciebie prawidłowym określeniem jest zdrowa kuchnia?
  11. Twoje najbardziej zabawne przeżycie w kuchni.
Zapraszam do zabawy przy pytaniach – Liebster Awards to wg mnie bardzo miły pomysł:)
Inny tekst o nominacji:

10 comments on “Moja druga nominacja

  1. Dziękuję Ci pięknie za tę nominację. Wprawdzie nader rzadko przyłączam się do zabaw, a i na pytania już nie raz odpowiadałam, ale nie odmówię sobie odpowiedzi tu w komentarzu, czy mogę?

    Nigdy bym nie zjadł/a… Żywego zwierzęcia
    Co rozumiesz pod określeniem respect for food… angielski nie jest moją mocną stroną, ale szacunek dla jedzenia – nie wywalanie resztek bezmyślnie, a wykorzystanie czego się da.
    Jaka potrawa wbiła się w Twoją pamięć? golonka w pewnej wsi pomorskiej :D
    Czy pamiętasz danie, które przygotowałeś/łaś samodzielnie? hmm, codziennie jakieś robię :)
    Gdybyś mógł/mogła wybierać w kuchni i w życiu to: nowoczesność czy tradycja, prostota czy fusion? oszczędność – a ta może być prosta lub nowoczesna, tradycyjna, syta, kolorowa – co kto chce.
    Czy jadłaś/jadłeś kiedyś wężymorda? nie.
    Która przyprawa jest najbliższa Twemu podniebieniu. sól :D
    5 produktów, które zabrałbyś/zabrałabyś na bezludną wyspę. ziemniaki, mleko, jaja, mąkę, banany.
    Twój kulinarny idol. Brak. Aczkolwiek z medialnych lubię słuchać Makłowicza, mimo, że nigdy nie zrobiłam nic z jego przepisów.
    Czy według Ciebie prawidłowym określeniem jest zdrowa kuchnia? zbilansowana.
    Twoje najbardziej zabawne przeżycie w kuchni. Pożar ciasta :)

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *